Yorumu Size Bırakıyoruz
Ordu
P.AZ BULUTLU
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ordu Yorum Gündem AFAD: Son bir haftada 131 orman yangını!

AFAD: Son bir haftada 131 orman yangını!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son bir haçlık döneminde Türkiye genelinde 131 farklı noktada zirai alan ve orman yangınlarının yaşandığını duyurdu. AFAD, yangınla mücadele ekiplerinin hızlı şekilde müdahale ettiğini ve yangınların kontrol altına alındığını belirtti. Yaşanan yangınlar sonucunda doğal alanlarda ciddi zararlar oluştuğu ifade edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AFAD: Son bir haftada 131 orman yangını!

AFAD: Son Bir Haftada 131 Orman Yangını

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son bir haftada ülke genelinde meydana gelen 131 zirai alan ve orman yangınını duyurdu.

Türkiye, aşırı sıcaklıkların etkisi altında kalarak orman yangınlarıyla karşı karşıya kalmış durumda. Tatilcilerin dikkatsiz davranışları da yangınların çıkmasında etkili olmuştur.

AFAD'dan Açıklama

AFAD, son bir hafta içinde ülke genelinde meydana gelen yangınlar hakkında bilgilendirme yaptı. Yangınlarla ilgili olarak Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde gerekli müdahalelerin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, yangınların kontrol altına alındığı bölgelerde zarar tespiti çalışmalarının hızla devam ettiği ve olası can kayıplarını önlemek amacıyla yangın bölgelerine yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların güvenli alanlara tahliye edildiği ifade edildi.

AFAD, jandarma ve emniyetin koordinasyonunda İzmir'de 1430, Manisa'da 1475, Bolu'da 516 ve Aydın'da 550 vatandaşın güvenli alanlara tahliye edildiğini açıkladı.

Vatandaşlara Çağrı

Yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten AFAD, yeşil vatanın korunması ve olası kayıpların önlenmesi için yetkililerin uyarılarını dikkate almaları gerektiğini hatırlattı. Ülkemizin dört bir yanında devam eden orman yangınlarıyla mücadelede vatandaşların duyarlı olması ve dikkatli davranması, yangınların kontrol altına alınmasına yardımcı olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Toprak Razgatlıoğlu, rekor kırarık Yusuf Dikeç pozu verdi

Toprak Razgatlıoğlu, rekor kırarık Yusuf Dikeç pozu verdi