Yorumu Size Bırakıyoruz
Ordu
P.AZ BULUTLU
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ordu Yorum Genel Usta aşçıların mucizevi sırrı çözüldü! Yemeklerinize lezzet katmanın püf noktası...

Usta aşçıların mucizevi sırrı çözüldü! Yemeklerinize lezzet katmanın püf noktası...

Evde yoğurt mayalamak, birçok kişi tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Ancak evde mayalanan yoğurt genellikle daha çabuk ekşir. Yoğurdun suyunu sıkarak mayaladığınızda ise yoğurdun raf ömrünü uzatmanın mümkün olduğu görülmüştür. Bu basit yöntemle ev yapımı yoğurdun daha uzun süre tazelik ve lezzetini koruyabileceği belirtilmektedir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Usta aşçıların mucizevi sırrı çözüldü! Yemeklerinize lezzet katmanın püf noktası...

Birçok kişi yoğurdu marketten almak yerine kendi mayalamayı tercih eder. Ancak evde mayalanan yoğurtta market yoğurduna kıyasla daha çabuk ekşir.

Yoğurt Mayalarken Suyunu Sıkmak

Siz de yoğurt mayalarken onu sıkıp suyunu koyun, yoğurdunuzun raf ömrü nasıl uzuyor, görün.

Yoğurdun Sağlık Açısından Önemi

Sağlık açısından sayısız faydası olan yoğurt, mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında ilk sıralarda yer alır. 7’den 70’e herkesin severek tükettiği yoğurdu çoğu kişi marketten almak yerine kendi mayalamayı tercih eder. Ancak evde mayalanan yoğurdun raf ömrü market yoğurduna kıyasla daha az olur.

Ekşiyen Yoğurt Sorunu

Kısa sürede ekşiyen yoğurt birçok kişi tarafından tüketim tercihi dışında kalabilir. Usta aşçılar kısa sürede ekşiyen yoğurtlar için sırlarını paylaştı. Siz de yoğurt mayalarken o ürünün suyunu sıkıp koyun raf ömrü nasıl ikiye katlanıyor, görün.

Ekşime Sorununa Çözüm

Evde mayalanan yoğurtta herhangi bir katkı maddesi olmadığından daha kısa sürede ekşime sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ekşime sorununun en temel nedeni ise evde mayaladığınız yoğurtta bulunan canlı bakterilerdir. Söz konusu bakteriler, yoğurdun fermente olmasını sağlayarak kıvam ve tat kazandırıyor olsa da aynı zamanda kısa sürede çoğalarak yoğurdun ekşimesine de neden olurlar. Bu sorundan kurtulmak ve yoğurdunuzun raf ömrünü uzatmak için mayalama sırasında limon suyu sıkmanız, yoğurdun pH dengesini sağlayarak ekşime sürecini yavaşlatarak mayaladığınız yoğurdunuzun daha uzun süre taze kalmasını sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in hedef aldığı okuldaki sivil kayıplar artıyor: 9 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in hedef aldığı okuldaki sivil kayıplar artıyor: 9 kişi hayatını kaybetti