Birçok kişi yoğurdu marketten almak yerine kendi mayalamayı tercih eder. Ancak evde mayalanan yoğurtta market yoğurduna kıyasla daha çabuk ekşir.
Yoğurt Mayalarken Suyunu Sıkmak
Siz de yoğurt mayalarken onu sıkıp suyunu koyun, yoğurdunuzun raf ömrü nasıl uzuyor, görün.
Yoğurdun Sağlık Açısından Önemi
Sağlık açısından sayısız faydası olan yoğurt, mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında ilk sıralarda yer alır. 7’den 70’e herkesin severek tükettiği yoğurdu çoğu kişi marketten almak yerine kendi mayalamayı tercih eder. Ancak evde mayalanan yoğurdun raf ömrü market yoğurduna kıyasla daha az olur.
Ekşiyen Yoğurt Sorunu
Kısa sürede ekşiyen yoğurt birçok kişi tarafından tüketim tercihi dışında kalabilir. Usta aşçılar kısa sürede ekşiyen yoğurtlar için sırlarını paylaştı. Siz de yoğurt mayalarken o ürünün suyunu sıkıp koyun raf ömrü nasıl ikiye katlanıyor, görün.
Ekşime Sorununa Çözüm
Evde mayalanan yoğurtta herhangi bir katkı maddesi olmadığından daha kısa sürede ekşime sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ekşime sorununun en temel nedeni ise evde mayaladığınız yoğurtta bulunan canlı bakterilerdir. Söz konusu bakteriler, yoğurdun fermente olmasını sağlayarak kıvam ve tat kazandırıyor olsa da aynı zamanda kısa sürede çoğalarak yoğurdun ekşimesine de neden olurlar. Bu sorundan kurtulmak ve yoğurdunuzun raf ömrünü uzatmak için mayalama sırasında limon suyu sıkmanız, yoğurdun pH dengesini sağlayarak ekşime sürecini yavaşlatarak mayaladığınız yoğurdunuzun daha uzun süre taze kalmasını sağlayacak.